Spring naar content

Over Voogd & Voogd

Het verhaal van Voogd & Voogd begint in 1909, wanneer Hendrik de Voogd voor 10.000 gulden een kleine portefeuille overneemt van timmerman Mosselman in Middelharnis. Vanaf dat moment is De Voogd’s Assurantiekantoor een feit en maakt het bedrijf een indrukwekkende ontwikkeling door. Van adviseur naar gevolmachtigde, tot serviceprovider voor ruim 2.500 adviseurs en 20 verzekeraars.

Vandaag de dag verkopen wij namens verzekeraars schadeverzekeringen aan consumenten en bedrijven, via bij ons aangesloten verzekeringsadviseurs. Wij innen de premies, behandelen schades en zorgen ervoor dat onze adviseurs het beste advies kunnen geven aan hun klanten. Inmiddels bestaat de Voogd & Voogd Groep uit diverse ondernemingen en beheren we in totaal meer dan 600 miljoen euro schadepremie. Onderdeel van de Voogd & Voogd Groep zijn: Voogd & Voogd, Nationale-Nederlanden Verzekeren Services (NNVS), VSP en Diks Verzekeringen. In 2021 is de Voogd & Voogd Groep gefuseerd met de Heilbron Groep. Hiermee is een nieuwe groep ontstaan met de financiële en operationele slagkracht voor permanente innovatie: de Alpina Group.

De Alpina Group is een landelijk werkende organisatie met sterke regionale wortels en internationale ambities. We zijn een adviesbedrijf met meer dan 40 vestigingen in Nederland en België en een serviceprovider voor meer dan 3.000 zelfstandige adviseurs. Hierdoor zijn we één van de grootste financieel adviesbedrijven van Nederland.

Onze omvang staat voor inkoopkracht en een breed scala aan specialismen. Wij adviseren particulieren en bedrijven over (financiële) risico’s en schade-, levens- en zorgverzekeringen. Daarnaast bieden we hypotheekadvies, financiële planning en het taxeren en aan- en verkopen van onroerend goed. Tot slot begeleiden we bij inkomens- en pensioenvraagstukken, met arbodienstverlening en risicomanagement. Via ons innovatieve platform kunnen zowel eigen als externe adviseurs voor hun klant een keuze maken uit vele schade-, levens- en zorgverzekeringen van meer dan 20 grote verzekeraars. Nationale en internationale verzekeraars kunnen bij de Alpina Group terecht voor business process outsourcing.

Op deze website vind je alleen vacatures voor Voogd & Voogd en NNVS.

Kijk binnen bij Voogd & Voogd

Voogd & Voogd

Binnen Voogd & Voogd is er onderscheid tussen IT-afdelingen en de meer verzekeringsinhoudelijke afdelingen. Bij de IT-afdelingen worden alle applicaties gebouwd en verbeterd waar onze adviseurs gebruik van maken om hun klanten te adviseren en hun eigen administratie te beheren. Daarnaast vind je binnen Voogd & Voogd onder andere de disciplines schadebehandeling, acceptatie, klantcontact, accountmanagement en diverse stafafdelingen. Onze kantoren zijn gevestigd in Middelharnis en Roosendaal.

Nationale-Nederlanden

In 2017 heeft Delta Lloyd voor ons platform gekozen en de volledige administratie van particuliere schadeverzekeringen aan ons uitbesteed. Nadat Delta Lloyd is overgenomen door Nationale-Nederlanden heeft ook deze verzekeraar besloten haar portefeuille met particuliere schadeverzekeringen bij ons onder te brengen. Deze onderneming is onderdeel van de Voogd & Voogd Groep onder de naam Nationale-Nederlanden Verzekeren Services B.V. (NNVS) en bevindt zich in Arnhem, Rijswijk en Amsterdam.

Onze expertises

Hieronder vind je een overzicht van afdelingen en expertises die je tegenkomt bij de Voogd & Voogd Groep. Sommige afdelingen vind je zowel bij Voogd & Voogd als bij NNVS, andere zijn specifiek bij één bedrijfsonderdeel aanwezig.

Acceptatie


Samen met je collega’s ben je verantwoordelijk voor alle nieuwe verzekeringsaanvragen die bij ons binnenkomen. Dit vereist vakkennis, zodat ook alle maatwerk aanvragen goed behandeld kunnen worden.

Schadebehandeling


Van grote tot kleine schades, als schadebehandelaar weet je dat je de meest uiteenlopende schadedossiers op je bureau krijgt. Met jouw creativiteit zorg je voor een zo goed mogelijke afwikkeling van de schade.

KlantContactCenter


Hier worden per dag honderden telefoontjes afgehandeld, zowel van adviseurs, maatschappijen, eindklanten als schadeherstellers met bijvoorbeeld vragen over polissen, schades of premiebetaling.

Volmachtbeheer & Portfoliomanagement


Voor inhoudelijke vragen over producten en volmachten kun je terecht op de afdeling Volmachtbeheer & Portfoliomanagement. Hier wordt contact onderhouden met verzekeraars, is de laatste informatie bekend over premies en producten en kennen ze de polisvoorwaarden van binnen en van buiten!

Accountmanagement


Onze accountmanagers kunnen alle vragen beantwoorden over de samenwerking met Voogd. Zij zijn het visitekaartje van ons bedrijf en verantwoordelijk voor het opbouwen en onderhouden van een goede klantrelatie.

IT Servicedesk


Adviseurs kunnen zich met al hun technische vragen wenden tot onze servicedesk, bijvoorbeeld als ze problemen hebben in de Backoffice of tegen andere issues aanlopen.

IT, Innovation & Technology


Hier vind je onder andere systeembeheer, productinrichting en verschillende ontwikkelteams die met elkaar werken aan het onderhoud en de uitbreiding van onze systemen.

Business Intelligence (BI)


Dol op data en cijfers? Bij BI verwerk je grote hoeveelheden data tot logische informatie en kijk je of hier trends en afwijkingen in te zien zijn.

Risk & Compliance


Een correcte naleving van relevante wet- en regelgeving is belangrijk binnen onze organisatie. Bij Risk & Compliance weten onze collega’s alles van security risks en informatieveiligheid. Ook zorgen zij ervoor dat we binnen een veilige omgeving ons werk kunnen doen.

Marketing & Communicatie


Of je nu op zoek bent naar een communicatieplan voor een nieuw project, een goede marketingcampagne of foutloze teksten, onze collega’s van Marketing & Communicatie zijn zowel voor interne als externe marketing en communicatie jouw aanspreekpunt.

Financiën


Onze financiële afdeling zorgt voor een adequate dienstverlening aan adviseurs en verzekeraars en is verantwoordelijk voor het verwerken van de financiële administratie.

Human Resources (HR)


Ons HR-team houdt zich bezig met de personeels- en salarisadministratie en is een gedegen gesprekspartner voor de leidinggevenden en medewerkers van Voogd als het gaat om HR-advies.

Juridisch


Onze juridische medewerkers zijn de vraagbaak op juridisch gebied, zeker voor wat betreft verzekeringstechnische vragen. Moet er een contract of een NDA geregeld worden dan kun je hier terecht.

Facilitaire Zaken


Deze afdeling is verantwoordelijk voor de aankleding en het onderhoud van onze panden, maar zorgt er ook voor dat de post op tijd verzonden wordt en alle telefonie lijnen goed ingeregeld zijn.